מהו טיפול רגשי לנוער ובאילו מצבים הוא יוכל לסייע למתבגרים שלכם?

טיפול רגשי

גיל ההתבגרות הוא תקופה מטלטלת בחיים, המתאפיינת בשינויים וחוויות חדשות, לצד קשיים ומצוקות. מדוע מדובר בתקופה כה קשה ומהם סימני האזהרה, המחייבים פנייה לטיפול רגשי לנוער?

שינויים גופניים, מנטליים וחברתיים, מביאים לכך שגיל ההתבגרות הוא תקופה סוערת, גם אם לא כל מתבגר מפגין סממנים חיצוניים. הסערה יכולה להתבטא בקשיים בוויסות הרגשי, בקושי חברתי והסתגרות, בשינויים חדים במצב הרוח ובהרגלי השינה והאכילה ועוד.

המודעות הגוברת לגבי העולם, יכולה להיות מתורגמת לחרדות. מעבר לכך, עולות בגיל הנעורים סוגיות של זהות, של דימוי עצמי ושל מקום בחברה ומי שמתקשה להשתלב, עלול לחוש בדידות וניכור.

מתי נדרש טיפול רגשי לנוער?

מאחר שמתבגרים אינם נוטים לחלוק את מה שעובר עליהם, ההורים צריכים להיות ערניים לסימני אזהרה, להיות קשובים לצורת הביטוי של המתבגר, להלך הרוח ולדפוסי ההתנהגות ובעת הצורך לבקש מידע מהמורים בבית הספר ולעיתים אף מחבריו.

סימנים שצריכים לעורר תשומת לב, הם ירידה חדה בציונים בבית הספר, התבודדות והימנעות מאינטראקציות חברתיות, שינוי פתאומי לרעה במצב הרוח, הפרעות שינה, שימוש באלכוהול וסמים, אכילה מופרזת, שינויי חדים במשקל לכאן או לכאן, תלונות על בעיות פיזיות שונות, התנהגות לא אחראית או התנהגות אלימה.

לפני שמדברים על טיפול רגשי אצל איש מקצוע, יש לדבר ישירות עם המתבגר ולנסות לברר מה מעיק עליו, לקבל אישוש שקיימת בעיה אמיתית ולקבל את הסכמתו לפנייה למטפל רגשי.

מהו טיפול רגשי לנוער ומהם יתרונותיו?

טיפול רגשי לנוער ומתבגרים, יכול לתת מענה למגוון קשיים האופייניים לגיל, כמו כעסים, חרדות, דימוי עצמי נמוך, קשיים חברתיים, בלבול לגבי הזהות המינית, נטיות להתמכרות ועוד.

טיפול אצל איש מקצוע, במרחב הטיפולי הבטוח והבלתי שיפוטי, יכול לאפשר למתבגר לפרוק את רגשותיו ולדבר בחופשיות ובפתיחות. במקביל, הטיפול מצייד אותו בארגז כלים, להתמודדות עם הצפה רגשית, חרדות וקשיים אחרים, גם בעתיד.

טיפול רגשי לבני נוער כולל מגוון של גישות וטכניקות, שמטרתן לייצר עבור המתבגר סביבה בטוחה להתבטא, כדי להגיע לרבדים העמוקים באישיותו ולמצוא מענה למצוקות.

באילו בעיות ניתן לטפל ומהן מטרות הטיפול?

טיפול רגשי במתבגר, מתמקד בפתרון הבעיות הספציפיות, איתן הוא מתמודד. ניתן להשתמש בטיפול בשיטות כמו טיפול פרטני נרטיבי בראיה משפחתית או טיפול משפחתי ושיחות אישיות מעמיקות, לפתרון מגוון של בעיות, כמו גם משבר נקודתי כמו פרידה של ההורים, מוות במשפחה, מעבר לעיר אחרת ועוד.

שיטות מסוג זה, יכולות להיות יעילות לטיפול גם בחרדות שונות, כמו חרדה חברתית, חרדת בחינות, חרדה ממקומות סגורים, חרדת טיסות, חרדה מבעלי חיים, חרדת מים ועוד.

במקרים אחרים, הטיפול יהיה ממוקד בחיזוק הדימוי העצמי והביטחון העצמי של המתבגר, בהתבסס על החוזקות הטמונות בו ועל היכולות הטמונות בו למציאת דרכי ביטוי מתאימות ומספקות עבורו ולגבש זהות בוגרת ויציבה.

תוכן עניינים
כתבות נוספות מהספריה שלנו...
קשיים חברתיים בגן

קשיים חברתיים בגן

גן הילדים הוא המקום שבו הילד לומד לראשונה לתקשר עם קבוצת ילדים בני גילו, לפתח את הזהות החברתית שלו, ליצור חברויות וגם להתמודד עם קונפליקטים.

תמונה של ד"ר איריס ברנט

ד"ר איריס ברנט

פסיכולוגית התפתחותית בכירה מטפלת ומדריכה משפחתית וזוגית מוסמכת ע"י האגודה הישראלית

מהו טיפול רגשי לנוער ובאילו מצבים הוא יוכל לסייע למתבגרים שלכם?

דילוג לתוכן